Welke Foto Heeft Nasa Gemaakt Op Mijn Verjaardag?

Als je benieuwd bent welke foto de ruimtetelescoop op een bepaalde dag heeft gemaakt – je verjaardag bijvoorbeeld – dan kan je nu terecht op de Nasa-site. Voer de datum in en de foto van die dag wordt met achtergrondinfo getoond.

Welke foto maakte NASA op mijn geboortedag?

The picture nasa took on my birthday

Niet iedereen weet het, maar NASA runt een website die Astronomy Picture of the Day heet. APOD ziet er extreem ouderwets uit (het lijkt bijna een phishingsite), maar je vindt hierop dagelijks een nieuwe foto van de ruimte.

Wat zag Hubble op mijn verjaardag?

Speciaal voor zijn aankomende dertigste verjaardag, heeft de NASA een programma ontwikkeld dat toont wat de ruimtetelescoop op je geboortedag zag. Hij is bijna synoniem geworden voor ruimteonderzoek: de Hubble Space Telescope, die ons van talloze schitterende platen en allerlei interessante ontdekkingen heeft voorzien.

Welke foto heeft NASA gemaakt?

De laatste foto van de hele aarde werd in 1972 gemaakt vanuit de Apollo 17, toen de NASA voor het laatst mensen naar de maan stuurde. Het was de enige foto van de hele aarde die door een mens is gemaakt.

Welke foto maakte NASA op 8 maart 2008?

Astronomy Picture of the Day

De donkere kosmische stoflanen, die in silhouet afsteken tegen een heldere centrale verdikking (bulge) van sterren, geven een hoed-achtig uiterlijk aan dit melkwegstelsel in opnamen gemaakt in zichtbaar licht.

Welke foto maakte NASA op 30 september?

De Blue Marble was de eerste duidelijke foto van een volle aarde. De jaren 70 waren een periode van milieuactivisme en de foto werd gezien als een afbeelding van de kwetsbaarheid van de aarde en de eenzaamheid van de aarde in de ruimte.

Leave a Comment

Your email address will not be published.