Wat Bedoelen Ze Met Stuur Foto Staand?

Dit is een soort van grap op de vraag ‘stuur foto staand’. Foto staand wilt eigenlijk zeggen om nudes vragen van het hele lichaam. Vele vragen aan meisjes ‘heb je foto staand?’.

Is het normaal om naaktfoto’s te sturen?

Tegenwoordig is naaktfoto’s maken en verzenden heel normaal, maar het lekken ervan is dat jammer genoeg ook. Bijna 1 op 4 jongeren zegt wel eens nudes te ontvangen en dat ze het volledig normaal vinden om die foto zonder toestemming te tonen aan vrienden. Dit kan voor de slachtoffers heel kwetsend aanvoelen.

Wat als je een naaktfoto doorstuurt?

Bijvoorbeeld als de ander de foto niet wil verwijderen, de foto doorstuurt of jou ermee chanteert. Besef dan eerst en vooral dat jij geen schuld treft! Niemand mag zonder jouw toestemming foto’s of filmpjes van jou doorsturen of op internet zetten, dit is namelijk strafbaar. Blijf er niet mee zitten.

Wat moet je doen als iemand een naaktfoto vraagt?

Als iemand je probeert te bedreigen of intimideren zodat je de foto’s deelt, weiger dan gewoon. En als dit blijft gebeuren, zeg dit dan tegen iemand die je vertrouwt of neem contact op met de politie. Het is ook verstandig deze persoon te blokkeren op Instagram en te rapporteren.

Is het strafbaar om naaktfoto’s te vragen?

Elke pikante foto of video die niet vrijwillig wordt gemaakt is strafbaar. Er zijn veel manieren om iemand te dwingen zo’n foto te maken tegen zijn of haar zin. Door geld te bieden bijvoorbeeld, of door te dreigen met pesten, met geweld, of dreigen een geheim te verklappen.

See also:  Hoe Lang Duurt Foto Afdrukken Hema?

Wie doet er het meest aan sexting?

Vooral de oudere tieners doen aan sexting: in de eerste graad van het secundair onderwijs doet 2% aan sexting, in de derde graad gaat het om 17%. Daarnaast versturen holebi-jongeren vaker sexts dan hetero-jongeren. Jongeren gebruiken vooral Snapchat om te sexten, omdat de foto’s daar na enkele seconden verdwijnen.

Is het strafbaar om iemand te Exposen?

Het doorsturen van naaktfoto’s of – filmpjes zonder toestemming is strafbaar in Nederland. Strafrechtelijke vervolging is bijvoorbeeld mogelijk op grond van smaad (artikel 261 Sr).

Is porno doorsturen strafbaar?

Aan iemand, anders dan op diens verzoek, toezenden

van artikel 240 Sr is strafbaar gesteld het anders dan op verzoek aan een ander toezenden van een aanstootgevende afbeelding en/of voorwerp. Denk hierbij aan het versturen van dergelijk materiaal via de mail, WhatsApp of via een chat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.