Hoe Zet Je Een Thumbnail Op Je Video?

Selecteer Content in het linkermenu. Klik op de video die je wilt bewerken. Selecteer een automatisch gegenereerde thumbnail of klik op Thumbnail uploaden om een aangepaste videothumbnail te maken van een afbeelding op je apparaat.
Automatische of aangepaste thumbnails toevoegen

  1. Open de YouTube-app.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik naast de video die je wilt bewerken op Meer Bewerken.
  4. Selecteer een automatisch gegenereerde thumbnail of tik op Aangepaste thumbnail om een aangepaste videothumbnail te maken van een afbeelding op je apparaat.

Hoe groot moet een thumbnail zijn?

Afmetingen video thumbnail

Je kunt het vergelijken met een boekomslag. Als creator of YouTuber kan je dit instellen: jij kan bepalen welke afbeelding of thumbnail je laat zien. De afmetingen voor dergelijke afbeelding is 1280 x 720 pixels.

Wat zijn thumbnails op je telefoon?

Thumbnails zijn de kleine plaatjes die je ziet als bestanden of als kleine foto’s. Vaak klik je hier op en dan pas wordt het grote of originele bestand geopend.

Waarom thumbnail?

Je thumbnail is dus het visitekaartje van je video. Dit betekent ook dat de thumbnail goed moet weergeven wat iemand van je video kan verwachten, op een aantrekkelijke manier. De eerste indruk telt. En dát is dus precies de reden dat populaire video’s op YouTube bewust gebruikmaken van een aanlokkelijke thumbnail.

Hoe maak je een goede thumbnail?

YouTube zelf stelt een aantal eisen aan een thumbnail:

  1. De resolutie moet minimaal 1280 x 720 pixels zijn. Dit is HD resolutie.
  2. De thumbnail moet altijd een beeldverhouding hebben van 16:9.
  3. Je kunt de volgende bestanden uploaden: jpg, gif, bmp of png.
  4. Het bestand mag maximaal 2 MB groot zijn.
See also:  Hoe Deel Je Foto Op Instagram?

Wat is een thumbnail bestand?

Een verkleinde weergave van een afbeeldingsbestand. Aan de hand van een thumbnail kunt u snel zien om welk bestand het gaat.

Hoe groot is 5 MB?

Een GB is dus duizend keer groter dan één MB. Wanneer providers een 5GB databundel aanbieden, krijg je dus omgerekend 5000MB. Voorbeeld: Een uur Spotify streamen kost ongeveer 50MB.

Welke resolutie voor YouTube?

Voor content met of zonder advertenties stelt YouTube geen minimum resolutie in. We raden wel aan om een resolutie van minstens 1280 x 720 te gebruiken voor video’s met een beeldverhouding van 16:9 en een resolutie van minstens 640 x 480 te gebruiken voor video met een beeldverhouding van 4:3.

Leave a Comment

Your email address will not be published.