Hoe Video Maken Met Smartphone?

Video’s maken met een smartphone is leuk, makkelijk en zelfs het monteren kan prima op je mobieltje. Stap 1: kiezen Bedenk wat het doel is van de video. Wil je de kijker inspireren, informeren of overtuigen. Bedenk ook wie je wilt bereiken. Afhankelijk van je doelgroep bepaal je welk kanaal je gaat gebruiken voor de distributie van je video.

Hoe maak je een filmpje met je telefoon?

Je kan natuurlijk prima aan de slag met de standaard camera app die in je telefoon zit. Als je net iets meer controle wilt, kan je ook de Filmic Pro app downloaden. Hij is er zowel voor iPhone als voor Android. Met deze app heb je op een simpele manier meer controle over belichting en de focus van je beeld.

Hoe maak je een filmpje van foto’s?

Een film maken

 1. Open de Google Foto’s-app.
 2. Log in op je Google-account.
 3. Tik onderaan op Bieb.
 4. Tik in het gedeelte ‘Nieuw item maken’ op Film.
 5. Tik op Nieuwe film om de foto’s en video’s te kiezen die je in de film wilt opnemen.
 6. Als je een thema wilt gebruiken, tik je op de gewenste film en volg je de instructies.

Hoe lang kan je filmen met je mobiel?

Om je een kort voorbeeld te geven, filmen in 4K kost ongeveer 375 mb opslagruimte per minuut. Dus met 16GB vrije ruimte over op je telefoon kun je maximaal een half uurtje filmen in 4K. Heb je een uur nodig voor je film, interview of workout dan is het dus verstandig om de kwaliteit omlaag te brengen naar 1080p.

Hoe maak je zelf een filmpje?

6 handige tools

 1. Nutshell. Een gratis app waarmee je korte filmpjes kan maken met 3 beelden en enkele titels.
 2. Magisto. Nog een gratis app, waarmee je snel foto’s en video’s kan omzetten in gemonteerde filmpjes, inclusief muziek en speciale effecten.
 3. Animoto.
 4. Videoshop.
 5. iMovie App.
 6. iMovie for Macs.
See also:  Hoe Kopieer Je Tekst Van Een Foto?

Hoe video opnemen?

YouTube heeft geen webcamfunctie waarmee je video’s kunt opnemen. Je kunt software op je computer gebruiken om een video op te nemen en op te slaan. Vervolgens kun je de video uploaden naar YouTube. Photo Booth voor Mac OS X of Camera voor Windows 8+ zijn bijvoorbeeld populaire softwareprogramma’s.

Hoe maak je een filmpje met muziek?

Zet muziek onder je filmpje met Magisto

Magisto is beschikbaar op Android en iOS. Een voordeel van Magisto is dat je muziek aan je video kunt toevoegen aan je video vóór je die bewerkt hebt, maar ook erna. Je kunt video’s op de app downloaden.

Hoe maak je filmpjes met muziek?

Om muziek aan een video toe te voegen, hoef je alleen maar je video in een editor te openen, je media te importeren en de audio aan te passen. Met de meeste programma’s kun je de audio bewerken zodat de muziek op verschillende tijdstippen in verschillende gedeeltes van de video of in de hele video wordt afgespeeld.

Hoe zet ik muziek onder mijn foto’s?

Je kunt Movavi Clips gebruiken om foto’s snel in unieke films te veranderen. Je hoeft alleen maar de foto’s uit de galerij van je telefoon te uploaden, overgangseffecten toe te voegen, filters toe te passen en de gewenste achtergrondmuziek te kiezen, bijvoorbeeld je eigen nummers. Je kunt ook tekst toevoegen.

Hoe moet je in de camera kijken?

Kijk naar de camera

Vaak zie je bij selfies dat mensen naar het beeldscherm kijken en niet naar de camera. Dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een beetje wegkijkt van de foto, terwijl je juist denkt recht in de camera te kijken. Let er dus even op waar je heen moet kijken voor je een selfie maakt.

See also:  Hoe Youtube Video Insluiten?

Hoe maak je een video op je iPhone?

Video-opnamen maken met de iPhone-camera

 1. Open Camera en selecteer de videomodus.
 2. Tik op de opnameknop of druk op een van de volumeknoppen om de opname te starten. Tijdens de opname kun je het volgende doen:
 3. Tik op de opnameknop of druk op een van de volumeknoppen om de opname te stoppen.

Waarom horizontaal filmen?

Horizontaal filmen is dus een goede optie als je een video wil maken die je op een beeldscherm wil laten zien. Of op YouTube. Dan benut je de volledige ruimte van het scherm en krijg je geen zwarte randen links en rechts. Dit ziet er ook mooier uit op je website.

Welke app om video te maken?

Met Adobe Premiere Rush kun je op een laagdrempelige manier video’s editen. De app is beschikbaar voor iPhone- en Android-gebruikers, en de basisversie is gratis te gebruiken. Je kunt clips inkorten, tekst toevoegen en opmaken, en zelfs in verschillende lagen editen.

Kan je zelf een film maken?

Apps en programma’s

Op je computer staat er waarschijnlijk al een programma waarmee je video’s kan monteren, zoals Windows Movie Maker of iMovie. Experimenteer ermee en zie wat je ermee kan doen. Je zal merken: het is eenvoudiger dan je denkt.

Hoe een goede video maken?

Je bent zeker niet de enige, om een goede video te maken moet je ook met veel zaken rekening houden zoals je materiaal, de locatie, de lichtinval, de hoeken, je planning en het lijstje gaat nog even voort. In dit artikel leggen we je beknopt uit hoe je een mooi filmpje kunt maken die je aan de wereld kan tonen.

See also:  Hoe Kan Ik Foto Van Pc Naar Iphone Zetten?

Hoe maak je een video op je iPhone?

Video-opnamen maken met de iPhone-camera

 1. Open Camera en selecteer de videomodus.
 2. Tik op de opnameknop of druk op een van de volumeknoppen om de opname te starten. Tijdens de opname kun je het volgende doen:
 3. Tik op de opnameknop of druk op een van de volumeknoppen om de opname te stoppen.

Hoe kun je het beste filmen met iPhone?

Filmen met iPhone tips

 1. Slim met licht. Een goede belichting is het belangrijkst.
 2. Stabiele opnamen. Vanuit de hand blijft het lastig om stabiel te filmen.
 3. Varieer in perspectieven.
 4. Neem het geluid apart op.
 5. Huur je spullen.
 6. Pro met FilmicPro.
 7. Less is more.
 8. Vermijd de zoom.

Hoe maak je filmpjes aan elkaar?

Plak gratis filmpjes aan elkaar.

 1. Selecteren. Upload de video’s en afbeeldingen die je wilt samenvoegen vanuit je apparaat.
 2. Samenvoegen. Zet de content op de juiste volgorde en gebruik de kniptool om te bepalen wanneer de ene clip stopt en de andere begint.
 3. Downloaden.

Kan ik Vloge met een telefoon?

Wereldwijd is Android koploper en montage-apps Kinemaster en Quik kunnen zowel op iPhone als Android gebruikt worden. Ik raad wel aan om met een model niet ouder dan 2,5 jaar te werken. Vloggen gaat prima met een ouder toestel maar montage-apps werken minder goed op een oude iPhone of Android.

Leave a Comment

Your email address will not be published.