Hoe Maak Je Een Stroboscopische Foto?

Bij een stroboscopische foto wordt in een donkere ruimte een foto gemaakt met een lange sluitertijd van een bewegend voorwerp. Tijdens de beweging wordt er met een flitslamp met vaste tussentijden veel licht op het voorwerp losgelaten waardoor het voorwerp telkens een stukje verder op de foto belicht word.

Hoe stroboscopisch flitsen?

Bij stroboscopisch flitsen plaats je de camera op een statief en maak je gebruik van een vaak wat langere belichtingstijd. Binnen die langere sluitertijd flits je enkele keren snel na elkaar. Het resultaat is een foto waarop je bijvoorbeeld kunt zien welke beweging een stuiterbal maakt.

Wat kun je met een stroboscoop?

Een stroboscoop (van de Griekse woorden strobos, ‘rondwerveling’, en skopein, ‘kijken’) is een optisch instrument waarmee de beweging van een object schijnbaar kan worden stilgezet.

Wat betekent stroboscopisch?

(→ stroboscoop). Wordt gezegd van lichtverschijnselen die het gevolg zijn van de draaiing van een of ander voorwerp; of van dit voorwerp zelf; b.v. stroboscopische schijf.

Wat is stroboscopische fotografie?

Fotografie van bewegende voorwerpen door herhaald flitsen of door een pulserende lichtbron.

Waarom een stroboscoop?

Wanneer een zaklamp een Strobe functie heeft, dan betekent dit dat de lamp te gebruiken is om jezelf bij een aanval van een belager of overvaller te verdedigen. We noemen dit soort zaklampen vaak ook tactische zaklampen, omdat deze speciaal ontwikkeld zijn voor politie en beveiligingspersoneel.

Wat is stroboscoop lamp?

Een stroboscoop (van de Griekse woorden strobos, ‘rondwerveling’, en skopein, ‘kijken’) is een optisch instrument waarmee de beweging van een object schijnbaar kan worden stilgezet.

See also:  Hoe Zet Je Foto Over Van Andoid Op Je Sd Kaart?

Hoe noem je een lamp die met vaste tussenpozen een lichtflits geeft?

Stroboscooplamp: een lamp die met regelmatige tussenpozen een korte lichtflits geeft. Een afstand-tijdtabel maken: Bewegingen kun je vastleggen in een afstand-tijdtabel.

Leave a Comment

Your email address will not be published.