Hoe Kan Ik Oude Foto Digitaliseren?

Oude foto’s digitaliseren met een flatbed scanner Een flatbed scanner is een scanner met een glasplaat waarop je de foto’s neerlegt, de klep sluit en vervolgens gaat de scanner langs de foto’s. Veel printers zijn tegenwoordig redelijk goedkoop en vaak zijn deze printers voorzien van een flatbed scanner.
Dit zijn een aantal scan-apps die we aanraden op te proberen:

 1. Photomyne (Beschikbaar voor iOS enAndroid)
 2. Google PhotoScan (Beschikbaar voor Android en iOS)
 3. CamScanner (Beschikbaar voor Android en iOS )
 4. Pic Scanner (Alleen beschikbaar voor iOS)

Digitaliseren kan door gebruik van een scanner en fotoshop, een camera of een serviceprovider. In dit artikel leggen we precies uit hoe jij jouw oude foto’s digitaal maakt. Heb jij nog steeds stapels oude foto’s die stof liggen te happen op zolder? Laat deze dan zo snel mogelijk digitaliseren, want ze zullen over de tijd meer en meer verbleken.

Hoe krijg je analoge fotos digitaal?

Manieren om foto’s te digitaliseren

 1. Scannen met een (flatbed)scanner. Heb je oude foto’s liggen, die nu nog van goede kwaliteit zijn?
 2. Scan-app voor een smartphone. Liggen de foto’s nog mooi plat en zijn ze van goede kwaliteit?
 3. Diascanner inzetten.
 4. Negatieven inscannen.
 5. Foto’s laten digitaliseren.

Wat kun je doen met oude foto’s?

Wat te doen met oude foto’s? – Digitaliseren deel 2

 1. 1 – Gebruiken als (verjaardags)kaart. Een (ingescande en dus nu) digitale foto kun je bewerken.
 2. 2 – Fotoboek maken.
 3. 3 – Foto-kijkavond.
 4. 4 – Wissellijsten / Canvas.
 5. 5 – Collage.
 6. 6 – Bureaublad-achtergrond.

Waar kan je fotos inscannen?

Het scannen van foto’s kun je op verschillende manieren doen. Je krijgt dan scans van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Maar daar hangt dan ook wel een flink prijskaartje aan.

See also:  Hoe Foto Scannen?

Met welke apps kun je foto’s scannen?

 • Google Fotoscan. Deze gratis app van Google werkt erg gemakkelijk.
 • Photomyne.
 • Pic scanner gold.
 • Wat is een goede app om fotos te scannen?

  Fotoscan is een scanner-app van Google Foto’s waarmee je je favoriete afgedrukte foto’s kunt scannen en opslaan met de camera van je telefoon. Maak niet zomaar een foto van een foto, maar maak geoptimaliseerde digitale scans, ongeacht of een foto is ingeplakt in een album.

  Wat kan ik doen met oude negatieven?

  Foto’s kun je het beste weggooien bij het restafval: ze bevatten teveel chemische stoffen om als grondstof te kunnen dienen voor bijvoorbeeld nieuw papier. Film bestaat uit celluloid, wat niet recyclebaar is. Deze stoffen zijn niet zo schadelijk dat het materiaal bij het klein chemisch afval moet.

  Wat doen met oude fotoalbums?

  We kunnen ons voorstellen dat je oude foto’s juist wilt bewaren, maar mocht je na het opruimen tóch een goede reden hebben om ze allemaal weg te doen, dan mogen ze bij het restafval.

  Hoe bewaar ik oude foto’s?

  Hoe bewaar je foto’s? Sla je foto’s op op een harde schrijf en koop nog een extra harde schijf waar je af en toe een back-up op zet. Leg die het liefste op een tweede plek buitenshuis, zodat je bij brand of diefstal nog steeds al je foto’s hebt. Je kunt ook online je foto’s opslaan in Google Drive, Dropbox, iCloud enz.

  Waar Gooi je oude foto’s weg?

  Ruimte vrijmaken op je Android-apparaat

 • Open de Google Foto’s-app. op je Android-telefoon of -tablet.
 • Log in op je Google-account.
 • Tik op de profielfoto of initiaal van je account.
 • Je ziet hoeveel ruimte er vrijkomt.
 • Als je je foto’s en video’s wilt bekijken, ga je naar photos.google.com of open je de Google Foto’s-app.
 • See also:  Wat Is Een Timelapse Video?

  Wat kan ik doen met mijn oude dia’s?

  Als je het beeldmateriaal wilt (laten) digitaliseren, dan kun je twee dingen doen: je kunt investeren in een goede scanner. Die kun je na gebruik mogelijk weer van de hand doen. Het is een flinke klus om de overgebleven foto’s en dia’s te scannen maar je hebt zo wel de controle over de kwaliteit.

  Hoe digitaliseren?

  Digitaliseren vraagt o.a. om een juiste combinatie tussen software en hardware. Voor het digitaliseren van een papieren archief heb je een scanner en software nodig. Denk bijvoorbeeld aan software voor digitale factuurverwerking of digitale personeelsdossiers. Want scannen alleen maakt nog geen digitalisering.

  Hoe kan ik negatieven digitaliseren?

  Leg de negatieven in een speciale houder en haal ze vervolgens door de scanner. De scanner maakt van ieder negatief een digitale kopie. Het apparaat bewaart deze digitale kopie als fotobestand op een geheugenkaart, usb-stick of verbonden computer.

  Is Fotoscan van Google gratis?

  Google Fotoscan is gratis en is beschikbaar voor Android en iOS.

  Waar kan ik nog fotorolletjes laten ontwikkelen?

  Jouw fotorolletje of wergwerpcamera kun je bij jouw Kruidvat winkel inleveren om deze te laten ontwikkelen en je foto’s af te laten drukken. Ook digitale foto’s op cd-rom kun je af laten drukken. Na 14 werkdagen liggen je foto’s voor je klaar.

  Kun je negatieven digitaliseren?

  Negatieven en dia’s zijn in principe niet geschikt om te digitaliseren met een normale scanner. Het kan wel, maar de resolutie en de detaillering zullen dan zeer bescheiden zijn. Het is ook mogelijk om meerdere foto’s tegelijkertijd te scannen om tijd te besparen.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.