Wat Wordt Er Bedoeld Met Stuur Foto Staand?

Hey, Dit is een soort van grap op de vraag ‘stuur foto staand’. Foto staand wilt eigenlijk zeggen om nudes vragen van het hele lichaam. Vele vragen aan meisjes ‘heb je foto staand?’

Wat als je een naaktfoto doorstuurt?

Bijvoorbeeld als de ander de foto niet wil verwijderen, de foto doorstuurt of jou ermee chanteert. Besef dan eerst en vooral dat jij geen schuld treft! Niemand mag zonder jouw toestemming foto’s of filmpjes van jou doorsturen of op internet zetten, dit is namelijk strafbaar. Blijf er niet mee zitten.

Is het normaal om naaktfoto’s te sturen?

Tegenwoordig is naaktfoto’s maken en verzenden heel normaal, maar het lekken ervan is dat jammer genoeg ook. Bijna 1 op 4 jongeren zegt wel eens nudes te ontvangen en dat ze het volledig normaal vinden om die foto zonder toestemming te tonen aan vrienden. Dit kan voor de slachtoffers heel kwetsend aanvoelen.

Wat moet je doen als iemand een naaktfoto vraagt?

Als iemand je probeert te bedreigen of intimideren zodat je de foto’s deelt, weiger dan gewoon. En als dit blijft gebeuren, zeg dit dan tegen iemand die je vertrouwt of neem contact op met de politie. Het is ook verstandig deze persoon te blokkeren op Instagram en te rapporteren.

Waarom geen Naaktfotos sturen?

Als je naaktfoto’s van kinderen of jongeren tegenkomt, mag je deze nooit doorsturen. Ook niet om aan je vrienden te laten zien. Als je dat wel doet, ben je strafbaar en breng je ook enorme schade toe aan degene die op de foto staat. Degene die foto’s en video’s doorstuurt is de schuldige.

See also:  Wat Is Apple Live Foto?

Wat moet je doen als je te maken krijgt met sexting?

Wat kun je doen?

  1. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Een vriend, vriendin of je mentor bijvoorbeeld.
  2. Laat je foto’s of filmpjes verwijderen. Laat de app of website weten dat jouw beelden zonder toestemming zijn gedeeld.
  3. Verzamel bewijs. Maak screenshots van de apps of websites waar je foto’s staan.

Is het strafbaar om iemand te Exposen?

Het doorsturen van naaktfoto’s of – filmpjes zonder toestemming is strafbaar in Nederland. Strafrechtelijke vervolging is bijvoorbeeld mogelijk op grond van smaad (artikel 261 Sr).

Wie doet er het meest aan sexting?

Vooral de oudere tieners doen aan sexting: in de eerste graad van het secundair onderwijs doet 2% aan sexting, in de derde graad gaat het om 17%. Daarnaast versturen holebi-jongeren vaker sexts dan hetero-jongeren. Jongeren gebruiken vooral Snapchat om te sexten, omdat de foto’s daar na enkele seconden verdwijnen.

Is het strafbaar om naaktfoto’s te vragen?

Elke pikante foto of video die niet vrijwillig wordt gemaakt is strafbaar. Er zijn veel manieren om iemand te dwingen zo’n foto te maken tegen zijn of haar zin. Door geld te bieden bijvoorbeeld, of door te dreigen met pesten, met geweld, of dreigen een geheim te verklappen.

Kan je aangifte doen als iemand fotos van je maakt?

Aangifte doen bij de politie

Het misbruik maken van beeldmateriaal waar jij op staat is in veel gevallen strafbaar. Je kunt dan aangifte doen tegen de dader. Maak via 0900-8844 telefonisch een afspraak met de politie in jouw woonplaats om aangifte te doen. Zorg dat je bewijsmateriaal kunt laten zien.

Leave a Comment

Your email address will not be published.