Wat Is Het Meervoud Van Foto?

foto’s fotos We gebruiken bij het meervoud -’s (apostrof), omdat anders de klank veranderd in het meervoud. Soortgelijke woorden zijn auto en pyjama en ski. Herkomst van het woord foto Een foto is een fotografische opname. Het woord is afkomstig van het Engelse photo wat verkort is uit photography.
Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord foto foto’s
verkleinwoord fotootje fotootjes

Het meervoud van foto is ‘foto’s’. Eén foto, twee foto’s. Wat betekent foto?

Is het fotos of foto’s?

Antwoord. Nee, foto’s trekken is geen standaardtaal. In de standaardtaal gebruiken we foto’s nemen, foto’s maken of fotograferen.

Wat betekent foto’s?

Een foto is een afbeelding op een plat vlak vervaardigd door middel van fotografie. Een foto geeft relaties weer van objecten, voorwerpen, mensen of dieren uit de werkelijke wereld zoals gezien door de lens van een camera gedurende een (meestal korte) tijdperiode.

Hoe schrijf je foto impressie?

oi – auto-inbraak, bio-industrie, bruto-inkomen, foto-impressie (uitzondering: zoiets)

Wat is een ander woord voor foto?

afdruk, beeld, beeltenis, fotografie, kiek, kiekje, momentopname, opname, plaatje, portret, prent, shot. als synoniem van een ander trefwoord: opname (zn) : foto, grammofoonplaat, kiekje, plaat.

Hoe schrijf je taxi in het meervoud?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord taxi taxi’s
verkleinwoord taxietje taxietjes

Wat is het meervoud van het woord video?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord video video’s
verkleinwoord videootje videootjes

Wat is het meervoud van zebra?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord zebra zebra’s
verkleinwoord zebraatje zebraatjes

Wat is het meervoud van het woord dictee?

Woordherkomst en -opbouw

See also:  Hoe Maak Je Een Generatie Foto?
enkelvoud meervoud
naamwoord dictee dictees
verkleinwoord dicteetje dicteetjes

Wat is het meervoud van paraplu?

De correcte manier om het meervoud van paraplu te spellen is paraplu’s. Dus geen paraplus of parapluus. De extra apostrof wordt toegevoegd in de meervoudsvorm zodra er spraakverwarring kan ontstaan (zoals bij paraplus).

Wat is het kiekje?

Een ietwat ouderwets synoniem voor de term ‘fotograferen’ is ‘een kiekje maken’. Het resultaat is meestal geen zorgvuldig gecomponeerde foto, maar eerder een snel snapshot of een leuke momentopname.

Wat is een recente foto?

Recent betekent “pas gebeurd”, “van kort geleden” of “onlangs”. In de pasfoto-eisen wordt tegenwoordig niet meer gesproken over recent. Je dient een goedgelijkende pasfoto in te leveren. Als je weinig veranderd bent, mag je ook een oudere foto gebruiken.

Wat is een ander woord voor mooi?

aantrekkelijk, bevallig, fraai, mooi, schitterend, sprankelend, welgevormd. keurig (bn) : fijn, mooi, pico bello, piekfijn, prachtig, uitstekend, voortreffelijk.

Hoe schrijf je baby’s?

baby: baby’s / babies*

Wat is het meervoud van fotograaf?

In het meervoud fotografen zit een f omdat fotograaf rechtstreeks van het Grieks is afgeleid. In Griekse woorden die op een f eindigen, blijft die f ook staan als er in het meervoud -en achter komt. Wat voor fotografen, geldt, geldt ook voor geografen, hiërogliefen, filosofen en antroposofen.

Wat is het meervoud van saté?

satés (meerv.)

Wat is het meervoud van website?

web·site (de; v(m); meervoud: websites) 1locatie op internet, bestaand uit een of meer pagina’s met informatie, foto’s, geluid enz.

Leave a Comment

Your email address will not be published.