Hoe Verklein Je Een Foto?

Digitale foto’s zijn soms wel duizenden pixels hoog en breed. Is het nodig een foto te verkleinen, gebruik dan het programma Image Resizer. Een foto verkleinen kan natuurlijk door het beeld te openen in een bewerkingsprogramma. Maar met het programmaatje Image Resizer hoeft u geen programma te openen om het formaat van een afbeelding te wijzigen.
Foto’s verkleinen in Windows met Paint

 1. Ga naar Start. of het blokjesscherm en typ in: paint.
 2. Klik op Paint.
 3. Open de foto met Bestand – Openen.
 4. Klik op Formaat wijzigen.
 5. Vul nieuwe percentages in bij Horizontaal en Verticaal, bijvoorbeeld 50%.
 6. Niet goed?
 7. Als de maat goed is klik je op Bestand – Opslaan als.

Hoe verklein je de grootte van je fotobestand?

Er zijn verschillende manieren om de grootte van een fotobestand te verkleinen: door het formaat te wijzigen, door de foto bij te snijden en/of door middel van compressie. En dat laatste hoeft niet te betekenen dat de foto aan kwaliteit inboet. Voor dit alles heb je bovendien geen geavanceerd en duur fotobewerkingsprogramma nodig.

Hoe kan ik het bestand van een foto kleiner maken?

Afzonderlijke afbeeldingen comprimeren

Open het bestand in uw Microsoft Office-toepassing en selecteer de afbeelding(en) die u wilt comprimeren. Ga op het tabblad Opmaak naar Hulpmiddelen voor afbeeldingen en klik in de groep Aanpassen op Afbeeldingen comprimeren.

Hoe verklein ik een foto op mijn telefoon?

Squoosh werkt simpel en snel, zowel op mobiel als desktop. Open een afbeelding, of sleep hem naar de site en kies hoeveel kleiner je het bestand wilt maken. Onderin beeld zie je het nieuwe formaat van je foto, en hoeveel procent kleiner dan het origineel dat is.

See also:  Hoe Verwijder Ik Foto Uit Dropbox?

Hoe kun je een bestand kleiner maken?

U kunt het bestand comprimeren, of zippen, in Windows. Hierbij wordt het bestand kleiner, maar behoudt het de oorspronkelijke kwaliteit van uw presentatie. U kunt ook de mediabestanden in de presentatie comprimeren, zodat ze kleiner worden en eenvoudiger kunnen worden verzonden.

Hoe foto verkleinen zonder verlies beeld?

Foto’s online comprimeren met tinypng.com

Je krijgt na het online comprimeren van je foto’s een mooi totaal overzicht van je totale besparing in percentage en KB/MB. Je foto verkleinen zonder kwaliteitsverlies gaat met deze website heel simpel en snel.

Hoe verklein ik een foto in Windows 10?

Open de foto – Open de foto door erop te klikken. Klik op de puntjes – Rechtsboven in je scherm zie je drie puntjes. Klik op deze puntjes en kies de optie “Formaat wijzigen”. Kies een formaat – Je kunt een voorinstellingen gebruiken om je foto te verkleinen of je kunt zelf afmetingen invoeren.

Hoe maak je een foto kleiner op Samsung?

Nadat je een foto hebt gemaakt open je de foto en klik je op bewerken. En dan rechtsboven 3 puntjes en grootte wijzigen. Kom je er zo uit? Bovenaan in de camera kun je de fotos in een wat kleiner formaat nemen.

Hoe maak ik een foto kleiner op iPhone?

Je zou dan bijvoorbeeld de app Compress Photos & Pictures kunnen gebruiken. De app werkt met PNG, JPEG en HEIC-afbeeldingen en is beschikbaar voor je iPad en iPhone. Als je de app hebt geïnstalleerd, neem je de volgende stappen om je foto’s te comprimeren: Open de Compress-app.

See also:  Hoe Maak Je Een High Key Foto?

Hoe maak je foto’s kleiner MB iPhone?

Foto’s in kleiner formaat e-mailen

 1. Ga naar de fotorol en kies een foto (of selecteer meerdere foto’s).
 2. Tik op de deelknop en kies E-mail.
 3. Vul de geadresseerde en een onderwerp in.
 4. Tik op Stuur.
 5. Je krijgt nu een pop-up met verschillende formaten.
 6. Kies Klein, Normaal, Groot of Ware grootte.

Wat moet je doen als je bestand te groot is?

Bestanden kleiner ‘inpakken’

Zet daarvoor de bestanden om naar een zogenaamd zip-bestand. Verzend vervolgens het zip-bestand per e-mail. De ontvanger pakt het zip-bestand weer uit en heeft de bestanden in oorspronkelijke grootte op de computer staan.

Hoe kan je een PDF kleiner maken?

Een PDF online comprimeren

Klik op de knop Een bestand selecteren of sleep bestanden naar de dropzone. Selecteer het PDF-bestand dat je kleiner wilt maken. Nadat je het hebt geüpload, wordt het PDF-bestand automatisch verkleind. Meld je aan om je gecomprimeerde PDF te downloaden of te delen.

Hoe kan ik een PDF kleiner maken?

Zijn PDF’s goed te comprimeren? Ja, indien de PDF afbeeldingen bevat omdat deze kunnen worden gecomprimeerd door de grootte te verminderen. PDF-compressie voor PDF-bestanden zonder afbeeldingen werkt minder goed.

Hoe maak je foto’s kleiner MB Samsung?

Nadat je een foto hebt gemaakt open je de foto en klik je op bewerken. En dan rechtsboven 3 puntjes en grootte wijzigen. Kom je er zo uit? Bovenaan in de camera kun je de fotos in een wat kleiner formaat nemen.

Hoe maak je foto’s kleiner MB Iphone?

Je schakelt dit uit via Instellingen > Camera > Structuren > Apple ProRAW. Maak je nog foto’s in JPG-formaat? Stap over naar Apple’s efficiëntere HEIC-formaat, dat minder ruimte inneemt maar dezelfde kwaliteit levert. Je regelt dit via Instellingen > Camera > Structuren > High Efficiency.

See also:  Hoe Foto Verkleinen Voor Mail?

Hoe maak je een PNG bestand kleiner?

PNG / JPG afbeelding pixel grootte wijzigen

Dit kan op de volgende wijze door eerst de afbeelding lokaal op je Windows PC te hebben. En daarna de volgende acties uit te voeren. Hierna kan via Formaat wijzigen en daarna op de keuze Pixels te drukken het aantal Pixels verlaagt worden.

Hoe kan ik foto’s verkleinen voor website?

Wanneer je een fotobewerkingsprogramma hebt als GIMP of Photoshop, kan je hier heel gemakkelijk de foto je juiste afmetingen maken en opslaan met “Save for Web”. Als je geen fotobewerkingsprogramma hebt zijn er veel websites waar je foto’s kan optimaliseren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.