Hoe Maak Je Een Foto Minder Mb?

Een van de snelste manieren om de bestandsgrootte van een afbeelding kleiner te maken, is door het te comprimeren naar een ander bestandsformaat. Open je bestand in een beeldbewerkingsprogramma (zelfs Paint volstaat) en sla het op als een gecomprimeerd bestandstype. De bekendste compressiemethode voor een afbeelding is JPG.
In Windows 10 en 8:

 1. Ga naar Start. of het blokjesscherm en typ in: paint.
 2. Klik op Paint.
 3. Open de foto met Bestand – Openen.
 4. Klik op Formaat wijzigen.
 5. Vul nieuwe percentages in bij Horizontaal en Verticaal, bijvoorbeeld 50%.
 6. Niet goed?
 7. Als de maat goed is klik je op Bestand – Opslaan als.

Hoe kan ik het bestand van een foto kleiner maken?

Afzonderlijke afbeeldingen comprimeren

Open het bestand in uw Microsoft Office-toepassing en selecteer de afbeelding(en) die u wilt comprimeren. Ga op het tabblad Opmaak naar Hulpmiddelen voor afbeeldingen en klik in de groep Aanpassen op Afbeeldingen comprimeren.

Hoe maak je foto’s kleiner MB Iphone?

Je schakelt dit uit via Instellingen > Camera > Structuren > Apple ProRAW. Maak je nog foto’s in JPG-formaat? Stap over naar Apple’s efficiëntere HEIC-formaat, dat minder ruimte inneemt maar dezelfde kwaliteit levert. Je regelt dit via Instellingen > Camera > Structuren > High Efficiency.

Hoe kun je een bestand kleiner maken?

U kunt het bestand comprimeren, of zippen, in Windows. Hierbij wordt het bestand kleiner, maar behoudt het de oorspronkelijke kwaliteit van uw presentatie. U kunt ook de mediabestanden in de presentatie comprimeren, zodat ze kleiner worden en eenvoudiger kunnen worden verzonden.

Hoe maak je foto’s kleiner MB Samsung?

Nadat je een foto hebt gemaakt open je de foto en klik je op bewerken. En dan rechtsboven 3 puntjes en grootte wijzigen. Kom je er zo uit? Bovenaan in de camera kun je de fotos in een wat kleiner formaat nemen.

See also:  Wat Bepaald Video Kwaliteit?

Hoe verkleinen je een foto zonder kwaliteitsverlies?

Foto’s online comprimeren met tinypng.com

Je krijgt na het online comprimeren van je foto’s een mooi totaal overzicht van je totale besparing in percentage en KB/MB. Je foto verkleinen zonder kwaliteitsverlies gaat met deze website heel simpel en snel.

Hoe maak ik een bestand kleiner Iphone?

Foto’s in kleiner formaat e-mailen

 1. Ga naar de fotorol en kies een foto (of selecteer meerdere foto’s).
 2. Tik op de deelknop en kies E-mail.
 3. Vul de geadresseerde en een onderwerp in.
 4. Tik op Stuur.
 5. Je krijgt nu een pop-up met verschillende formaten.
 6. Kies Klein, Normaal, Groot of Ware grootte.

Wat moet je doen als je bestand te groot is?

Bestanden kleiner ‘inpakken’

Zet daarvoor de bestanden om naar een zogenaamd zip-bestand. Verzend vervolgens het zip-bestand per e-mail. De ontvanger pakt het zip-bestand weer uit en heeft de bestanden in oorspronkelijke grootte op de computer staan.

Hoe groot is 2 MB?

Deze wordt weergegeven in kilobytes (KB) of megabytes (MB), 1000 KB is 1 MB. De hoogte van je resolutie én de afmeting van je foto bepalen samen de bestandsgrootte.

Hoe foto’s verkleinen in Windows 10?

Open de foto – Open de foto door erop te klikken. Klik op de puntjes – Rechtsboven in je scherm zie je drie puntjes. Klik op deze puntjes en kies de optie “Formaat wijzigen”. Kies een formaat – Je kunt een voorinstellingen gebruiken om je foto te verkleinen of je kunt zelf afmetingen invoeren.

Hoe maak je een PNG bestand kleiner?

PNG / JPG afbeelding pixel grootte wijzigen

See also:  Hoe Maak Je Je Video Groter?

Dit kan op de volgende wijze door eerst de afbeelding lokaal op je Windows PC te hebben. En daarna de volgende acties uit te voeren. Hierna kan via Formaat wijzigen en daarna op de keuze Pixels te drukken het aantal Pixels verlaagt worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.